Inlagd strömming

Strömming                
  • 500 g strömming, filéad
  •   smör till stekning
  •   Rågmjöl till panering
  •   persilja
  •   dill
  •   Salt, efter smak
  •   Peppar, efter smak

                    Ättikslag                

  • 5 dl vatten
  • 3 dl socker
  • 1.5 dl Ättika 12%
  • 10 st vitpepparkorn
  • 6 st kryddpepparkorn
  • 3 st lagerblad
  • 1 msk salt
  • 1 liten rödlök
 
  1. Ättikslag Koka upp alltsammans och låt svalna
  2. Strömming Panera strömmingarna i rågmjöl.
  3. Fyll dem med rikligt hackat persilja och dill. 
  4. Salta och peppra. 
  5. Lägg ihop som flundror och stek i smör. 
  6. Lägg i de stekta strömmingarna i ättikslagen och låt stå svalt ett dygn innan servering.