Rutiga Smörgåstårtan
4-6 port
12 skivor vitt formbröd
smör att bre på
ca 100 g majonnäs
1 brk makrill
2 hårdkokta ägg
1 äpple
2 msk dill
1 dl gräddfil
Garnering
Några salladsblad
lite gurka
dill
2 citronskivor
ca 100 g rensade räkor
1 brk stenbitsrom
majonnäs på tub
Gör så här:
Smöra brödet och lägg ut på ett fat. Blanda fyllningen, majonnäs tillsammans med mosad makrill, hackat ägg och hackat äpple. Klipp i dill och rör i gräddfil. Bred på hälften av fyllningen på brödskivorna. Täck med nya brödskivor och bred på resten av fyllningen och lägg på de sista brödskivorna. Spritsa majonnäsen som ett rutmönster på smörgåstårtan. Lägg räkor och rom i rutorna. Garnera med dill och citronbitar. Lägg några salladsblad och gurkbitar runt om