Raggmunk med fläsk

Är ju en fantast av Per Morbergs recept och håller på att laga mig igenom hans kokbok om husmanskost och än så länge har alla recept varit toppen.
 
4 port
 
600 g skivat rimmat fläsk
 
Raggmunk
 
800 g fast potatis
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl mjölk
1 ägg
smör till stekning
 
  • Stek fläsket i en stekpanna och håll det varmt. Spara flottet till stekning av raggmunkarna.
  • Skala potatisarna
  • Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i en bunke. Vispa ner resten av mjölken samt ägget. Riv potatisen grovt direkt ner i äggsmeten och rör om.
  • Fräs smör och fläskflott i en stekpanna eller plättlagg och klicka i lite smet. Beräkna ca ½ dl smet per raggmunk. bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.
  • Servera raggmunkarna med fläsket och rårörda lingon
 
 
(Källa: Per Morberg lagar husmanskost, foto:privat)