Krämig fransk kyckling

 
4 port
 
4 kycklingfiléer, ca 500 g
salt och peppar
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 msk dijonsenap
2 tsk torkad dragon, alt 1 msk finhackad färsk
1 dl riven smakrik ost, t ex prästost
 
ugn 225*
 
Gör så här:
1. Dela varje filé i 2-3 bitar. Bryn dem runtom i smör. Salta, peppra och lägg över dem i ugnsform.
 
2. Vispa i hop creme fraiche, grädde, vatten, senap och dragon i en kastrull. Låt koka upp. Häll blandningen i formen och fördela osten på filébitarna. Låt steka klart mitt i ugnen ca 15 min. Vrid ev över till grillvärme de sista 5 min.
 
3. Garnera ev. med färsk dragon. Servera med ris och en sallad.
 
 
 
(foto: privat)