Honugsglaserade revbensspjäll

Världens godaste revbensspjäll??
Ja inte långt därifrån, de är väl värda att prova.
 
4 port
 
1½ kg tjocka revben
 
Marinad:
 
100 g rårörsocker
1½ dl flytande honung
3/4 dl äppelcidervinäger
4 krossade vitlöksklyftor
4 msk tamarisoja
1 msk salt
2 tsk tabasco
4 cm skalad och riven färsk ingefära
4 msk fransk senap
saften från 1 apelsin
 
Dag 1
 
Blanda socker, honung och vinäger till marinaden i en kastrull och värm under omrörning. Se till att sockret löser sig och smälter. Tillsätt resten av ingredienserna och rör marinaden slät. Låt den kallna.
Pensla marinaden över spjällen och lägg dem i en stor plastpåse. Låt marinera i kylskåp i 1 dygn.
 
Dag 2
 
Värm ugnen till 175*
Ta ut spjällen ur påsen och pensla ordentligt med marinad. Släng INTE marinaden som blir kvar i påsen.
Lägg spjällen med köttsidan upp i en långpanna och ställ in dem i ugnen. Vänd på spjällen efter ca 30 min och pensla på mer marinad. Ugnstek dem ytterligare 1 timme. Vänd och pensla på marinad flera gånger under stektiden, köttet ska bli knaprigt på ytan.
Servera med gräddsås, gjord av skyn, kokt potatis och äpplemos.
 
 
 
(källa: Per Morberg lagar husmanskost, foto:privat)