Pasta Haket

4 port (obs! portioner ej personer)
 

Ingredienser

500 g kycklingfiléer

2 dl crème fraîche

3,25 msk grädde (valfri fetthalt)

1-2 vitlöksklyfta

1-2 tsk sambal oelek

20 g basilika (fryst)

20 g persilja (fryst)

1 krm salt

2 krm svartpeppar (nymald)

Några droppar citronsaft eller lite vitt vin

100 g fetaost

500 g pastaskruvar

Så här gör du

1. Skär kycklingfileérna i mindre bitar. Koka upp vatten till pastan och koka den sedan enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Stek kycklingen tillsammans med pressad vitlök och krydda med salt och peppar. Vill man kan man krydda kycklingen med lite chili eller paprika för extra smak.
3. Tillsätt crème frâiche, grädde, sambal oelek, basilika, persilja och lite citronsaft (eller vitt vin). Låt såsen puttra på svag värme tills kycklingen är helt klar. Servera såsen med pasta skruvar och smula över fetaost

 
(Källa: www.vardagsmaten.se, foto:privat)
 

 

#1 - - sofie:

Ser jättegott ut, ska jag testa en dag till middag.