Smultrongårdens Dajmtårta

Smultrongårdens Dajmtårta
 
Ingredienser:
4 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl mjöl
1 krm salt
200 gram smör
200 gram smält blockchoklad
 
Garnering:
2 1/2 dl mellangrädde
1 1/2 msk florsocker
1 1/2 msk kakao
2 dubbeldajm, krossade
 
Gör så här:
Ägg och socker vispas länge till vitt skum.
Smält smör och blockchoklad, låt svalna.
Blanda mjöl och salt i äggblandningen. Tillsätt smör och chokladblandningen.
Smöra och bröa en springform.
Grädda 14 minuter i 175°.
Du måste prova dig fram! Jag gör hellre kakan en dag innan och gräddar inte längre än 14 minuter. Jag vill att det skall vara en riktig "kladd" kaka. Använder du lite mer mjöl och lite varmare ugn, kan du servera kakan efter någon timme.
Vispa grädden och ha i allt till fyllningen. Bred över kall kaka. Garnera efter årstid.
 
Förvaras med fördel i kylskåp några dagar. Grädden blir då mer "mousse" lik.
 
 
Recept från Smultrongården, foto:privat