Kanelkakor

ca 50 st
 
5 ½ dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 ½ dl florsocker
300 g kallt smör
½ - 1 msk kallt vatten
 
Gör så här

                            1. Blanda vetemjöl, potatismjöl och florsocker i en bunke.                    

                            2. Tärna smöret och nyp ihop det med mjölblandningen.                    

         3. Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Knåda inte för mycket, degen ska bara precis gå ihop.                    

                                           4. Lägg degen i en plastpåse i kylen och låt den vila i minst en timme.                    

                            5. Välj din egen smaksättning till kakorna

Smaksättning

4 msk strösocker

2 tsk malen kanel

                           Blanda strösocker och kanel.                    

                                Rulla degen till små bollar och platta ut dem på en plåt med bakplåtspapper.                    

                                Tryck varje kaka med en gaffel.                    

                                 Strö över kanelsockret och pensla med uppvispat ägg.                    

             Grädda i ugnen, cirka 10 minuter tills de fått lite färg