Lax med krämig saffransrisoniotto

 
1 gul lök
1 gul paprika
1 röd paprika
100 g philadelphiaost
250 g risoni
1 påse saffran
2 vitlöksklyftor
½ zucchini
2 tärningar grönsaksbuljong
olja
salt
svartpappar
½ msk vitvinsvinäger
ca 600 g laxfilé
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 175*
2. Koka upp en kastrull med 2 l vatten och lägg i buljongtärningarna.
3. Skär 600 g laxfilé i lagom portionsbitar och lägg i en ugnsform. Krydda med salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen 20 min.
4. Finhacka paprikorna och löken. Tärna zuccinin.
5. Lägg i risonin i buljongen och låt koka 11 min. När risonin kokat klart, spara 1 dl av buljongen och häll sedan bort resten av buljongen.
6. Stek grönsakerna i oljan. Pressa ner vitlöksklyftorna och krydda med salt och peppar.
7. Blanda ner i risonin: stekta grönsaker, saffran sparad buljong, vitvinsvinäger och philadelphiaost. Rör om och låt osten smälta.
8.Smaka av risoniotton med salt och svartpeppar och servera till laxen.