Tex Mex Paj
4 port
Pajdeg:
3-3½ dl vetemjöl
125 g margarin
1 ägg
1 knivsudd salt
Fyllning:
300 g bland- eller nötfärs
1 purjolök
olja till stekning
½ brk krossade tomater
2 msk fransk senap
1 msk grönsaksfond
1 msk tomatpuré
1 msk tex mex kryddor
1 tsk salt
Gratinering:
Riven ost
Gör så här:
Blanda ihop pajdegen och tryck ut den i en ugnsäker form. Sätt ugnen på 200*. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
Hacka purjolöken och fräs den i oljan. Smula ner färsen och bryn tillsammans. Tillsätt tomatkross, senap, grönsaksfond och tomatpuré samt kryddorna. Bre ut köttfärsröran i pajskalet och strö över den rivna osten. Gratinera pajen i ugnen tills osten smält och fått lite färg.
Servera till en sallad.
(foto:privat)