Äppel- och baconbiffar med fetaoströra

Ingredienser

  •                             900   potatis
  •                             1/2   paket bacon (à 140 g)
  •                             ca 4 stora äpplen
  •                             1/2   knippe salladslök (à 120 g)
  •                             500 g blandfärs
  •                             1 tsk salt
  •                             1 krm svartpeppar
  •                             4 msk smör
  •                             hackad persilja till garnering

Sås

  •                             2 dl matyoghurt (10 %)
  •                             1   vitlöksklyfta
  •                             1/2   paket fetaost (à 140 g)
  •                             ev 1 droppe tabasco (ev mer efter smak)

Gör så här

 

  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Strimla baconet och fräs det i en torr stekpanna. Låt svalna.
  3. Skala och riv 1/4 av äpplena grovt. Strimla salladslöken.
  4. Blanda färsen med äpple, salladslök, bacon, salt och peppar. Forma färsen till stora portionsbiffar eller 2 små biffar per portion. Stek biffarna i hälften av smöret, stora ca 3 minuter, små ca 2 minuter, på varje sida. Efterstek under lock ca 3 minuter. Ta upp och varmhåll.
  5. Klyfta och kärna ur resten av äpplena. Stek äppelklyftorna i resten av smöret ca 3 minuter i en stekpanna.
  6. Sås: Blanda yoghurt, pressad vitlök, mosad fetaost och ev tabasco.
  7. Servera biffarna med de stekta äppelklyftorna, kokt potatis toppad med persilja och fetaoströran.
 
               
 
 
(källa: www.ica.se, foto : privat)
 
#1 - - lotta:

Grattis du vann en tavla från Njutbarahem.Kram, vi hörs.