Inbakad Fläskfilé med GorgonzolaSås

4 port
 
1 pkt smördeg
600 g fläskfilé
margarin
salt o peppar
 
Fyllning:
400 g champinjoner
2 dl creme fraiche
 
Sås:
2 dl creme fraiche
50-75 g gorgonzola
ev. salt o peppar
 
Ugn: 220*
 
Bryn fläskfilén väl runt om i margarinet i en stekpanna, salta och peppra.
Skiva och fräs champinjonerna. Tillsätt fraichen och låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Skär ett längsgående snitt i filén. Lägg den avsvalnade filén på den utrullade smördegen och fördela champinjonfyllningen i snittet. Vik ihop degen till ett tätt paket. Lägg i en ugnsfast form med skarven nedåt.
Pensla med uppvispat ägg och grädda i 20 min.
 
Såsen:
Blanda fraiche och smulad gorgonzola i en kastrull. Koka upp så att osten smälter och såsen blir slät. Smaka ev av med salt och peppar.