Svamp- och fänkålsrisotto med stekt fläskkotlett

INGREDIENSER

Avorioris

Champinjoner

Fläskkotlett

Fänkål

Gul lök

Riven ost

Sugar snaps

Kycklingbuljong

Olja

Salt

Svartpeppar

Vitvinsvinäger

 

Koka upp 9 dl vatten, 2 tärningar kycklingbuljong och 1 msk vitvinsväger i en kastrull. Sänk värmen och varmhåll buljongen.

Skala och hacka 1 gul lök. Skiva 250 g champinjoner. Skär bort rotfästet från 1 fänkål och skiva tunt.

Hetta upp olja i en gryta eller rymlig kastrull. Stek lök, fänkål och champinjoner mjuka i några minuter. För grönsakerna åt sidan i grytan, tillsätt ytterligare lite olja och fräs 4 dl avorioris hastigt.

Sänk värmen och späd riset med lite av buljongen, ca 1 dl i taget, och rör

kontinuerligt. När den kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills buljongen är

slut. Det tar ca 20 minuter. Fortsätt parallellt med resterande moment.

Skär ca 600 g fläskkotlett i jämntjocka skivor. Krydda med salt och svartpeppar. Stek dem i lite olja några minuter per sida.

Värm 100 g sugar snaps (½ pkt) enligt anvisning på förpackningen.

När risotton kokat klart, rör ner 75 g riven ost . Smaka ev av med lite salt och svartpeppar.

Servera risotton till stekt fläskkotlett och sugar snaps.

 

 (Källa: Linas matkasse, foto:privat)