Svamp- och fänkålsrisotto med stekt fläskkotlett
INGREDIENSER
Avorioris
Champinjoner
Fläskkotlett
Fänkål
Gul lök
Riven ost
Sugar snaps
Kycklingbuljong
Olja
Salt
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
Koka upp 9 dl vatten, 2 tärningar kycklingbuljong och 1 msk vitvinsväger i en kastrull. Sänk värmen och varmhåll buljongen.
Skala och hacka 1 gul lök. Skiva 250 g champinjoner. Skär bort rotfästet från 1 fänkål och skiva tunt.
Hetta upp olja i en gryta eller rymlig kastrull. Stek lök, fänkål och champinjoner mjuka i några minuter. För grönsakerna åt sidan i grytan, tillsätt ytterligare lite olja och fräs 4 dl avorioris hastigt.
Sänk värmen och späd riset med lite av buljongen, ca 1 dl i taget, och rör
kontinuerligt. När den kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills buljongen är
slut. Det tar ca 20 minuter. Fortsätt parallellt med resterande moment.
Skär ca 600 g fläskkotlett i jämntjocka skivor. Krydda med salt och svartpeppar. Stek dem i lite olja några minuter per sida.
Värm 100 g sugar snaps (½ pkt) enligt anvisning på förpackningen.
När risotton kokat klart, rör ner 75 g riven ost . Smaka ev av med lite salt och svartpeppar.
Servera risotton till stekt fläskkotlett och sugar snaps.
(Källa: Linas matkasse, foto:privat)