Mandelgratinerad torsk med potatismos och äppelsallad
Dill
Mandelspån
Morötter
Potatis
Purjolök
Torskfilé
Äpplen
Balsamvinäger
Mjölk
Olja
Salt
Smör
Ströbröd
Svartpeppar
Sätt ugnen på 175 *
Skala och koka 1 kg potatis
Smält 3 msk smör. Finhacka 1 kruka dill. Blanda smör, dill, ½ dl ströbröd och 50 g mandelspån.
Lägg ca 600 g torskfilé i en ugnsform. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
Fördela mandelblandningen över fisken och tillaga mitt i ugnen i 20-25 min.
Riv 250 g morötter. Tärna 2 äpplen och strimla ½ purjolök ( är purjolöken stor använd 1/3). Blanda allt och ringla över 2 msk olja och 1 msk balsamvinäger. Smaka av med salt och svartpeppar.
Mosa potatisen med potatisstöt eller elvisp. Tillsätt 1 msk smör och späd med lite mjölk.
Servera fisken med potatismos och äppelsallad.
(källa: Linas Matkasse, foto: privat)