Höstens kycklingpanna med ris och broccoli

Broccoli
Creme fraiche
Gröna ärter
Gula lökar
Kycklinginnerfilé
Persilja
Vitlöksklyftor
Grönsaksbuljong
Honung
Kinesisk soja
Mjölk
Olja
Ris
Salt
Svartpeppar
Tomatpuré
 
Koka 4 port ris
 
Finhacka 2 gula lökar. Hetta upp lite olja i en stekpanna med höga kanter och fräs löken. Pressa ner 2 vitlöksklyftor.
 
Rör ner 1 dl creme fraiche och 3 dl mjölk i pannan. Smaksätt med 1 tärning grönsaksbuljong, 2 msk kinesisk soja,
3 msk tomatpuré och 1 tsk honung.
 
Lägg ner ca 600-700 g kycklingfilé (strimlad ) . Krydda med ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Låt allt puttra 10 min på svag värme.
 
Dela 250 g broccoli i buketter. Koka broccolin mjuk i ca 5 min. Tillsätt 300 g gröna ärter någon minut på slutet.
 
Grovhacka ½ kruka persilja och strö över kycklingen. Servera till ris, broccoli och ärter.
 
(jag hade använt broccolin till annat och tog gröna bönor istället och persiljan glömde jag )
 
 
 
(källa: Linas matkasse, foto:privat)