Västerbottenspaj med champinjoner

4-5 port

Pajdeg:

2½ dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl
100 g smör
2 msk vatten

Fyllning:

100 g färska champinjoner
2 ägg
1½ dl kaffegrädde
½ dl lätt creme fraiche
1 krm salt
½ krm svartpeppar
100 g västebottenost

Ev tillbehör:

creme fraiche
lufttorkad skinka
basilika

Gör så här:

1. Pajdeg:
Blanda alla ingedienserna i matberedare. Tryck eller kavla ut degen i portionsformar eller i en stor pajform 22-24 cm. Nagga och låt stå i kyl minst 30 min.  Grädda mitt i ugnen 10 min på 225*.

2. Fyllning: Ansa, skiva och bry champinjonerna lätt. Vispa äggen med grädde och creme fraiche. Krydda med salt och peppar. Riv osten och blanda i den. Häll fyllningen i pajskalet. Lägg på svampen.

3. Grädda i nedre delen av ugnen på 200*, 25-30 min.

4. Servera med en klick creme fraiche, skinka och basilika.





(foto: privat)