Kotletter med druvsås

För 4 personer

Ingredienser

4 kotletter (kalv- eller fläsk)
2 msk smör
Salt
Peppar
200 g kärnfria gröna druvor
1½ dl tunn grädde
2 msk mjöl
1½ msk kalvfond
2 dl crème fraiche
1 msk soja
1 krm vitpeppar

Gör så här

Stek kotletterna i fettet. Lägg dem åt sidan och krydda med salt och peppar.
Halvera druvorna. Fräs hälften av dem i fettet som finns kvar i pannan. Häll på grädden och red av.
Tillsätt buljongen och låt såsen koka upp. Blanda i crème fraiche, soja och peppar.
Låt kotletterna puttra i såsen i 10 min.
Lägg i resten av druvorna och smaka av.
Servera med kokt eller pressad potatis och en grönsallad.

Gör så här

Stek kotletterna i fettet. Lägg dem åt sidan och krydda med salt och peppar.
Halvera druvorna. Fräs hälften av dem i fettet som finns kvar i pannan. Häll på grädden och red av.
Tillsätt buljongen och låt såsen koka upp. Blanda i crème fraiche, soja och peppar.
Låt kotletterna puttra i såsen i 10 min.
Lägg i resten av druvorna och smaka av.
Servera med ris, kokt eller pressad potatis och en grönsallad.