Snabba Gratängen
300 g pasta, t ex penne
1 fläskfilé, ca 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
200 g djupfryst mango
250 g cocktailtomater
100 g lagrad ost
150 g tärnad bacon
3 dl vispgrädde
Gör så här:
1. Låt mangon tina och rinna av ordentligt. Koka pastan enl. anvisning på förp. Låt rinna av ordentligt.
2. Putsa filén, salta och peppra. Bryn den i smör i en stekpanna.
3. Skär filén i skivor, dela tomaterna och riv osten.
4. Blanda pasta, mango, tomater, bacon och grädde med hälften av osten. Vänd ner filéskivorna och fördela blandningen i en ugnsäker form. Strö över resten av osten och gratinera mitt i ugnen 15-18 min. Täck ev. mot slutet så att ytan inte blir för mörk.
(Källa: Hemmets Veckotidning 44/2011, foto:privat)