Snabba Gratängen

4 port                       Ugn:225*

300 g pasta, t ex penne
1 fläskfilé, ca 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
200 g djupfryst mango
250 g cocktailtomater
100 g lagrad ost
150 g tärnad bacon
3 dl vispgrädde

Gör så här:

1. Låt mangon tina och rinna av ordentligt. Koka pastan enl. anvisning på förp. Låt rinna av ordentligt.

2. Putsa filén, salta och peppra. Bryn den i smör i en stekpanna.

3. Skär filén i skivor, dela tomaterna och riv osten.

4. Blanda pasta, mango, tomater, bacon och grädde med hälften av osten. Vänd ner filéskivorna och fördela blandningen i en ugnsäker form. Strö över resten av osten och gratinera mitt i ugnen 15-18 min. Täck ev. mot slutet så att ytan inte blir för mörk.



(Källa: Hemmets Veckotidning 44/2011, foto:privat)