Ljummen potatissallad med fläsk och körsbär

Denna väldigt goda potatissallad gjorde jag en kväll, men eftersom vi skulle ha grillat kött till så uteslöt jag fläsket.

Portioner: 4

Ingredienser

  • 600 g fast potatis (gärna amandine)
  • 2 gula lökar
  • 250 g varmrökt sidfläsk
  • 300 g urkärnade körsbär
  • 3 kvistar rosmarin
  • 1/2 påse ruccola (à ca 30 g)
  • 1 tsk salt
  • 2 msk rapsolja 
  1. Sätt ugnen på 225°C, grill.
  2. Skrubba och skär potatisen i tunna skivor. Skala, halvera och strimla löken. Lägg potatis och lök på en bakpappersklädd plåt. Krydda med salt och peppar. Blanda med olja.
  3. Tärna fläsket grovt och lägg det ovanpå potatisblandningen. Lägg på rosmarinkvistarna.
  4. Rosta blandningen mitt i ugnen 20–25 minuter, tills potatisen är mjuk och allt börjar få fin färg. Tillsätt körsbären efter halva tiden.
  5. Servera potatissalladen ljummen, gärna med lite rucola på toppen





(källa: www.ica.se, foto:privat)