Ljummen potatissallad med fläsk och körsbär
Portioner: 4
Ingredienser
- 600 g fast potatis (gärna amandine)
- 2 gula lökar
- 250 g varmrökt sidfläsk
- 300 g urkärnade körsbär
- 3 kvistar rosmarin
- 1/2 påse ruccola (à ca 30 g)
- 1 tsk salt
- 2 msk rapsolja
- Sätt ugnen på 225°C, grill.
- Skrubba och skär potatisen i tunna skivor. Skala, halvera och strimla löken. Lägg potatis och lök på en bakpappersklädd plåt. Krydda med salt och peppar. Blanda med olja.
- Tärna fläsket grovt och lägg det ovanpå potatisblandningen. Lägg på rosmarinkvistarna.
- Rosta blandningen mitt i ugnen 20–25 minuter, tills potatisen är mjuk och allt börjar få fin färg. Tillsätt körsbären efter halva tiden.
- Servera potatissalladen ljummen, gärna med lite rucola på toppen
(källa: www.ica.se, foto:privat)