tacopaj med avokadosås
Paj deg:
3 dl vetemjöl + ½ dl grahamsmjöl
½ tsk salt
50 g smör
1½ dl mjölk
Fyllning:
ca 600 g blandfärs
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
3 tomater
3 msk tomat- eller chilisås
1 brk majs
2½ dl riven ost, smakrik
Avokadosås:
1 avokado
1 vitlöksklyfta
2½ dl lätt-crème fraiche
salt och peppar
Servering:
Tomatsalsa och nachochips
1. Sätt ugnen på 225*. Blanda ihop pajdegen och tryck ut den i en pajform, ca 26 cm i diameter.
2. Stek färsen smulig. Tillsätt tacokryddan och vattnet. Låt puttra en stund. Skär tomaterna i småbitar och tillsätt dem med tomatsåsen och majsen.
3. Fördela köttfärsröran på pajdegen och strö över osten. Grädda pajen mitt i ugnen tills osten fått fin färg, 15-20 min.
4. Avokadosås: Mosa avokadon, pressa vitlök och blanda det med crème fraiche. Salta och peppra.
5. Servera pajen med avokadosåsen, tomatsalsan och nachochipsen.
(Källa: Allers 31/11, foto:privat)