tacopaj med avokadosås

6-8 pers

Paj deg:
3 dl vetemjöl + ½ dl grahamsmjöl
½ tsk salt
50 g smör
1½ dl mjölk

Fyllning:
ca 600 g blandfärs
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
3 tomater
3 msk tomat- eller chilisås
1 brk majs
2½ dl riven ost, smakrik

Avokadosås:
1 avokado
1 vitlöksklyfta
2½ dl lätt-crème fraiche
salt och peppar

Servering:
Tomatsalsa och nachochips

1. Sätt ugnen på 225*.  Blanda ihop pajdegen och tryck ut den i en pajform, ca 26 cm i diameter.

2. Stek färsen smulig. Tillsätt tacokryddan och vattnet. Låt puttra en stund. Skär tomaterna i småbitar och tillsätt dem med tomatsåsen och majsen.

3. Fördela köttfärsröran på pajdegen och strö över osten. Grädda pajen mitt i ugnen tills osten fått fin färg, 15-20 min.

4. Avokadosås: Mosa avokadon, pressa vitlök och blanda det med crème fraiche. Salta och peppra.

5. Servera pajen med avokadosåsen, tomatsalsan och nachochipsen.







(Källa: Allers 31/11, foto:privat)