Alla hjärtans tårta

6-8 bitar

1 rund tredelad smörgåstårtbotten, 30 cm i diameter
bordsmargarin

Fyllning:

1 brk tonfisk i olja, 150 g
2 msk gräslök
1 finhackat äpple
2 msk dill
½ dl majonäs
1 dl gräddfil
salt, peppar

Garnering:

2 dl lätt crème fraiche
rucola
4 hårdkokta ägg
200 g skivad färskrökt lax
150 g skalade räkor
citron
dill

1. Skär ut ett hjärta ur varje tårtbotten. Bred bordsmargarin på bottnarna. Rör i hop fyllningen och smaka av med salt och peppar.

2. Lägg hälften av fyllningen på en botten. Lägg på nästa botten och bred på resten av fyllningen. Lägg på sista brödskivan och tryck till.

3. Bred på crème fraiche runtom och ovanpå. Låt nu gärna tårtan stå kyl över natten innan du garnerar.

4. Tryck fast rucola runt om och garnera med ägg, lax, räkor, citron och dill.



(foto:privat)