Potatis gratäng
Ingredienser
1 msk | smör, till formen |
---|---|
700 g | potatis, fast |
1 st | rödlök |
2 st | vitlöksklyftor |
100 g | västerbottensost |
1 tsk | salt |
2,5 dl | mellangrädde |
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200°. Smörj en ugnssäker form, ca 1 liter.
2. Skala och skiva potatisen. Skiva rödlöken, grovkrossa vitlöken och riv osten.
3. Täck formen med ungefär hälften av potatisen. Fortsätt med löken, hälften av osten och vitlöken. Avsluta med potatis. Salta och häll över grädden. Strö över resten av osten.
4. Gratinera mitt i ugnen ca 40 min.
(källa: Allt om mat, foto:privat)
2. Skala och skiva potatisen. Skiva rödlöken, grovkrossa vitlöken och riv osten.
3. Täck formen med ungefär hälften av potatisen. Fortsätt med löken, hälften av osten och vitlöken. Avsluta med potatis. Salta och häll över grädden. Strö över resten av osten.
4. Gratinera mitt i ugnen ca 40 min.
(källa: Allt om mat, foto:privat)