Jordgubbs - fläderblomssaft
ca 1 1/2 liter, 4 dygn
Ingredienser1 liter jordgubbar 10 fläderblomsklasar 1 citron i skivor 15 g citronsyra 1 liter vatten 1 kg Dansukker Strösocker 1 krm natriumbensoat (uteslutes om saften fryses) |
Skölj blomklasar och bär väl. Mosa bären. Lägg bärmoset, blommorna, citronskivorna och citronsyran i en skål. Koka upp vatten och socker. Lös natriumbensoatet i lite av den varma lagen och häll tillbaka det. Häll den heta lagen över blandningen i skålen. Täck över och ställ kallt i 3 dygn. Häll upp jordgubbs-fläderblomssaften i silduk och Låt självrinna i 30 minuter. Häll upp på väl rengjorda flaskor, fyll ända upp. Förslut. Förvara kallt. Saften går bra att frysa. |
(källa: www.dansukker.se, foto:privat)