Mjölkchokladmousse med smörstekta päron

Ingredienser

4 port

3 päron
2 msk strösocker
1 msk Arla smör
2 dl Arla Ko vispgrädde
100 g mjölkchoklad
2 äggulor
ev 1 msk konjak

Gör så här

Skala päronen och skär dem i klyftor. Strö över socker. Stek dem mjuka i smör i en stekpanna på svag värme. Låt päronen kallna och lägg dem i portionsskålar. Vispa grädden hårt. Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad eller i mikrovågsugnen så att den bara blir mjuk. Rör sedan tills den smälter. Ljus choklad är extra värmekänslig. Rör ihop äggulorna i en skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör först i lite av grädden och sedan resten. Smaksätt ev med konjak. Klicka moussen ovanpå päronen. Låt moussen stå någon timme i kylen före servering



(Källa: www.arla.se, foto:privat)