Kasslergratäng med mango och ingefära
Ingredienser
-
900 g potatis
-
400 g kassler
-
1 rödlök
-
2 1/2 dl matlagningsgrädde (15 %)
-
2 msk svensk senap
-
1 msk finriven färsk ingefära
-
1 dl riven ost
-
1 påse blandad sallad (125 g)
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C. Skala och koka potatis. Skär kassler i tunna skivor och lägg dem omlott i en smord ugnssäker form. Skala, halvera och skär rödlök i tunna skivor. Sprid ut löken och fryst tärnad mango över kasslern. Krydda med 1 krm svartpeppar. Blanda matlagningsgrädde, svensk senap, finriven färsk ingefära i en bunke. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Häll blandningen över kasslern. Strö på riven ost och gratinera 10–15 minuter i ugnen. Häll av och pressa potatisen. Servera kasslern med potatis och blandad sallad.
(källa: Buffé nr 5 2010, foto;privat)