Renskavsgryta med bacon och lingon

4 pers

smör till stekning
50 gr tärnat bacon
1 hackat äpple
1 finhackad lök
ca 240 gr renskav (vi använder ca 400-500 gr älgstek)
50 gr kantareller
salt och peppar
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk torkad timjan
1 msk soya
1 msk viltfond
3 dl matlagningsgrädde
1 dl frysta lingon
1 msk finhackad persilja

1. Hetta upp smör i pannan. Fräs bacon, äpple och lök i 3-4 min.

2. Rör i det halvtinade skavet, och sära på köttet så att det blir jämt brynt. Rör i svampen och fräs ytterligare 3-4 min. Smaka av med salt och peppar. Rör i örterna, soyan och fonden.

3. Tillsätt grädde och rör i lingonen. Låt grytan småputtra i ca 5-6 min. Smaka av och strö över persilja. Servera med kokt potatis eller ris.



(Källa: Allers, foto:privat)