Laxpytt med gremolatakräm

Ingredienser

2 port

250 g färsk skinn- och benfri laxfilé
2 kokta potatisar, 150 g
10 cm purjolök
1 msk olivolja
1 dl frysta ärtor
1 msk hackad färsk dill
flingsalt och nymalen svartpeppar

Gremolatakräm:
rivet skal av ½citron
2 msk hackad persilja
1 riven vitlöksklyfta
1 dl Kesella, 10 %

 Så här gör du:

Börja med att blanda ihop gremolatakrämen. Skär laxen i kuber. Tärna potatisen och strimla purjolöken. Hetta upp olja i en panna och stek först laxen försiktigt ett par minuter. Ta upp och lägg åt sidan. Stek potatis och purjo hastigt och vänd i laxen, ärterna och dillen. Låt allt bli varmt, krydda. Servera med gremolatakrämen





(Källa: Må Bra, Foto:privat)