Krämig pasta med fläskfilé

4 pers

1 fläskfilé, ca 700 g
salt och peppar
1 broccolihuvud
1 gul lök
150 g champinjoner
olja till stekning
2 dl kraftig kalvbuljong
2 dl creme fraiche
500 g pasta

Serveras med cocktailtomater och parmesanost

Görs så här:

1. Putsa filén från hinnor. Skär köttet i skivor och krydda runtom med salt och peppar.

2. Dela broccolin i små buketter, skala och skiva löken tunt, skär champinjonerna i kvartar.

3. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek filébitarna gyllenbruna runtom. Lägg i grönsakerna och löken och låt fräsa med i några minuter under omrörning.

4. Häll på buljongen och creme fraichen och låt allt bli varmt. Låt småputtra i 2-3 min och smaka av med salt och peppar.

5. Servera till nykokt pasta, några halverade cocktailtomater och riven parmesanost.



(foto:privat)