Köttfärspaj

4-6 port

3 dl vetemjöl
150 g margarin, kallt, skuret i kuber
1 msk kallt vatten

 300 g köttfärs
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 hackad gul lök
½ dl tomatpuré
2 dl köttbuljong av tärning
1 vitlöksklyfta
1 tsk oregano
1 msk soja
2 ägg
2½ dl matlagningsgrädde
1 dl riven ost
2 tomater i skivor

200*

Tillagning:

Arbeta snabbt ihop mjöl, margarin och vatten till en pajdeg i matberedare eller för hand.
Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Ställ formen kallt ca 30 min.
Förgrädda sedan pajskalet i 10 min.

Fräs köttfärsen och mosa den grynig. Krydda och låt löken fräsa med. Tillsätt tomatpurén och späd med buljongen. Pressa ner vitlöken och strö över oregano. Smaka av med soja och låt småputtra 15-20 min.

Lägg köttfärsröran i det förgräddade pajskalet. Vispa äggen med grädde och blanda ner osten. Häll äggsmeten över köttfärsen och lägg på skivade tomater. Grädda 25 min eller tills äggsmeten stelnat.