PlommonKaka

En kollega på jobbet bjöd på en väldigt god plommonkaka en fredag, jag fick receptet. Det blev min väldigt duktiga son som gjorde denna kakan till sin pappas födelsedag, blev mycket uppskattad av gästerna. Jesper bytte dock ut plommona mot rabarber och det gick lika bra.

2 ägg
2 dl socker
2½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
plommon, äpple eller rabarber
smör att hyvla
pärlsocker
(kanel)

Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjöl, bakpulver, vaniljsocker och rör samman det. Smörj och bröa en rund kakform och häll i smeten. Skala,kärna ur och halvera plommona (äppplen, rabarber) Lägg plommona på smeten. Hyvla rejält med smör över (osthyvel) så att det täcker kakan. Strö över pärlsocker. (även kanel till äpple och rabarber)

Grädda i 175-200* 30-40 min



(Källa: Ann-Sofie, foto:privat)