Parmesankyckling i hett sällskap
4 pers
500 g kycklingfilé
olivolja till pensling
50g riven parmesanost
1 dl ströbröd
1 msk hackad torkad vitlök
1 krm cayennepeppar
salt o peppar
smör och olja till stekning
Ajvarsås:
2 dl grekisk yoghurt, 10 %
1 dl ajvar relish
salt o peppar
Servering:
Ugnstekta rotsaker, bulgur eller cous cous
1. Dela kycklingfiléerna i 2-3 bitar. Blanda pamesanosten, ströbrödet och den torkade vitlöken i en djup tallrik och krydda med cayenne, salt och peppar.
2. Pensla kycklingbitarna med olja och vänd dem sedan i ostpaneringen.
3. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek kycklingbitarna på medelvärme ca 3 min på varje sida.
4. Rör ihop yoghurten och ajvar relish och smaka av med salt och peppar.
5. Servera kycklingen med ajvarsåsen, ugnsrostade rotsaker och bulgur eller cous cous
(källa: Allers nr 49 2007, foto: privat)