PIZZABULLAR

ca 40 st

DEG:

50 g Margarin el ½ dl olja

5 dl Mellanmjölk

50 g Jäst

1 tsk Salt

1 msk Socker

1 st Ägg

ca 13 dl Vetemjöl

FYLLNING:

2 dl Tomatketchup

2 pkt á 140 g klippt bacon
ca 4 dl Riven ost

2 msk Pizzakrydda el organo

ev svamp (om man vill)

PENSLING

1 st Uppvispat ägg

3 droppar Kallt vatten

Smält margarinet, häll på mjölken och värm så att blandningen blir fingervarm. Använder du olja så värm mjölken och oljan samtidigt. Smula i jästen, häll i salt och socker. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt ägget och ca 11 dl av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg. Ta hjälp av líte mer mjöl om så behövs.

Degen ska nu jäsas i 30 minuter i degbunken. Arbeta därefter degen på mjölat bakbord. Dela den mitt itu. Kavla ut till en rektangel, ca ½ cm tjock. Bred på 1 dl tomatketchup, men lämna ca 1 cm fri på ena långsidan. Strö på 1 pkt finstrimad skinka, ost och krydda. Rulla ihop som en rulltårta. Sätt ugnen på 225 o C .

Skär rullen i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg på bakplåt att jäsa i 15-20 minuter. Pensla med ägg. Man kan också strö på riven ost och krydda.

Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Pizzabullarna är goda både varma och kalla. Man kan variera fyllningen med egna blandningar.



foto:privat