Kronans Blåbärsrulle

1 rulltårta, 10-12 bitar

3ägg
2 dl socker
2 kokta kalla potatisar, 100 g
50 g mald mandel
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:
100 g philadelphiaost§
100 kesella gourmet
1 msk socker
2 dl blåbär

1. Sätt ugnen på 225*. Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakplåtspapper.
2. Vispa äggen och sockret vitt och poröst. Finriv de kalla potatisarna direkt ner i smeten. Rör om varsamt. Tillsätt den malda mandeln och sikta sist ner vetemjölet och bakpulvret. Rör varsamt smeten slät.
3. Bre ut smeten jämt i bakformen och grädda bottnen i mitten av ugnen ca 8 min. Dra bakpappret med bottnen av plåten och låt kakan svalna på galler under bakduk.
4. Rör samman philadelphiaosten och kesellan, smaksätt krämen med sockret.
5. Vänd den kalla kakbottnen upp och ner på ett smörpapper. Bre ut krämen jämt över kakan och strö över blåbären.
6. Rulla samman från långsidan. Låt längden ligga en stund inrullad i smörpappret, vilande på skarven. Förvaras kallt.



foto:privat