Färsiga oxrulader

4 pers

500 g nötfärs
1 liten gul lök
½-1 brk ansjovisfilé á 125 g
2 msk hackad persilja
smör eller margarin
salt och nymalen vitpeppar

Sås:
2 dl vatten
1 dl mellangrädde
1-2 msk ansjovisspad
1 msk soja
1 lagerblad
4 krydpepparkorn
½-1 msk maizena

Gör så här

1. Börja med fyllningen. Skala och hacka löken. Fräs den i lite matfett tills den är mjuk. Hacka ansjovis och tillsätt den samt persiljan. Låt svalna.
2. Blanda färsen med 1/2 tsk salt och 1/2 tsk peppar. Dela färsen i 8 bitar. Forma varje bit till en rund platta, lägg fyllning i mitten av varje platta, vik upp färsen runt fyllningen och forma till biffar.
3. Stek biffarna i brynt matfett i en stekpanna 3-4 minuter per sida. Ta upp dem.
4. Koka upp ingredienserna till såsen. Red av med majsstärkelse och lägg ner ruladerna att puttra några minuter. Bjud med potatis, inlagd gurka och sallad. Eller prova med bandpasta i stället för potatis.



recept: www.ica.se, foto:privat