Banankaka

ca 24 st

200 g smör eller margarin
4 ägg
2 dl socker
1½ dl farinsocker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 dl  mjölk

Fyllning:
4 mogna bananer
4 msk farinsocker
2 tsk malen kanel
pärlsocker

1. Sätt ugnen på 200*. Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakplåtspapper.
2. Smält matfettet och ställ åt sidan att svalna.
3. Vispa äggen, sockret och farinsocker vitt och poröst. Sikta ner vetemjölet och bakpulvret. Tillsätt mjölken lite i taget och rör varsamt  smeten slät. Vänd sist ner det ljumma matfettet till en slät smet. Bre ut smeten jämt i formen.
4. Skala och skär varje banan i tre lika stora bitar. Halvera bitarna på längden och rulla dem i farinsockret och kanelen som blandats. Lägg ut dem jämt över smeten strö över lite pärlsocker.
5 Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-25 min. Låt kallna och skär sedan i rutor.