Pizzabiffar

4 port

500 g oxfärs
4 msk ströbröd
1½dl mjölk
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ gul lök
1 msk margarin
8 ostskivor

Sås:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 liten brk champinjoner i vatten
1 msk margarin
1 brk krossade tomater
1 tsk oregano
salt, peppar

Gör så här:
1. Blanda ströbrödet med mjölken och låt blandningen stå och svälla ca 15 min.
2. Skala ocj hacka löken. Fräs den i margarinet tills den blir mjuk och glansig.
3. Tillsätt färs, ägg, lök, salt och peppar i ströbrödsblandningen och arbeta den smidig.
4. Forma 8 biffar och stek dem gyllenbruna på båda sidorna. Tag upp biffarna och lägg en ostskiva på varje.
5. Skala och hacka löken till såsen. Skär svampen i skivor och låt den rinna av. Fräs lök, pressad vitlök och svamp i margarin. Tillsätt tomatkross, oregano, salt och peppar. Låt såsen puttra 5-7 min. Smaka av.
6. Lägg ner biffarna i såsen och låt allt bli genomvarmt. Bjud på kokt pasta till biffarna.



(foto:privat)