Frukostbullar med yoghurt

26 st

50 g jäst
3 dl fingervarmt vatten
3 dl naturell yoghurt
2 tsk salt
½ dl matolja
4 dl grahamsmjöl
ca 11-12 dl vetemjöl special

Pensling och garnering:
uppvispat ägg
sesamfrön

ugn 225*

1. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig.
2. Värm yoghurten till fingervärme. rör ner den i degbunken tillsammans med salt, matolja, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt. Dela degen i 26 lika stora bitar.
4. Forma ovala släta bullar. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa under duk ca 30 min.
5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
6. Grädda mitt i ugnen ca 18 min eller tills bullarna har fått fin färg och känns torra.
7. Låt bullarna kallna på galler under bakduk. De går att frysa.



(Foto:privat)