ca 600 g kycklingfiléer 75 g rökt fläsk eller bacon 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 msk smör 2 dl vatten 1/2 hönsbuljongtärning 1 krm svartpeppar 1 1/2-2 msk balsamvinäger 2 msk hackad persilja 1 tsk maizena (majsstärkelse
Gör så här 1. Skär kycklingfiléerna i bitar och fläsket i tärningar. Skala och grovhacka löken och vitlöken. 2. Stek kyckling och fläsk i 1/2 msk smör i en stekpanna tills det får färg. Lägg över i en gryta. Fräs lök och vitlök i 1/2 msk smör och lägg över i grytan. 3. Rör i vatten, smulad buljongtärning, peppar, vinäger och persilja. 4. Låt såsen koka 4–5 minuter. Rör i majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt allt koka ytterligare 1 minut. 5. Servera kycklingen med ris, gärna svart råris, lättkokta morötter och sallad.