Enkla frukostbullar

Ingredienser (24 portioner)

  • 1 pkt jäst
  • 7 dl fingervarmt vatten
  • 1 msk honung eller strösocker
  • 2 msk olivolja
  • 15-16 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk salt
  • ägg
  • sesamfrön

Tillagning

  1. Smula ner jästen i en stor degbunke och rör ut den med lite av det fingervarma vattnet.
  2. Tillsätt resten av vattnet, honungen, olivoljan, saltet och nästan allt mjölet. Arbeta kraftigt i maskin eller med elvispens degkrokar tills degen är smidig, men ändå lite klibbig.
  3. Låt jäsa i minst 30 min.
  4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 20-24 lika stora bitar. Forma till runda bullar och fördela dem på två smorda plåtar.
  5. Låt jäsa i minst 30 min.
  6. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön.
  8. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.



    (Källa: www.receptcentralen.se, Foto:privat)