Ostbullar med solrosfrön

24 st

50 g jäst
½ dl olja
5 dl lättmjölk
2 dl solrosfrön
1 tsk salt
2 msk sirap
ca 13 dl ljust lantbrödsmjöl

Fyllning:
3 dl lagrad ost

Pensling:
ägg
solrosfrön eller ost

Gör så här:
1. Värm olja och mjölk till ca 37*. Rör ut den smulade jästen i degspadet.
2. Tillsätt solrosfrön, salt, sirap och det mesta av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Låt den jäsa ca 30 min.
3. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl. Dela den i ca 24 delar. Rulla dem till runda bullar, gör en grop och fyll den med ost. Nyp ihop bullen och lägg den med skarven neråt på smord plåt.
4. Jäs bullarna ca 30 min. Pensla dem med ägg och strö på solrosfrön eller ost. Grädda ca 10-12 min i mitten av ugnen. Låt brödet kallna på galler under bakduk. De går bra att frysa.



(Foto: privat)