Margaretas morotskaka

ca 24 st

3 ägg
3 dl strösocker
1½ dl olja
4 dl rivna morötter
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ tsk bikarbonat
1½ tsk vaniljsocker
1½ tsk kanel

Glasyr:
100 g philadelphiaost
100 g smör/margarin
3½ dl dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Garnering:
strimlad morot
citronmeliss

Gör så här:
1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt oljan och morötterna.
2. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten.
3. Häll upp smeten i en bakpappersklädd 20x30 cm långpanna. Grädda ca 20-30 min i 175*. Prova med sticka, låt kakan kallna.
4. Blanda ingredienserna till glasyren till en mjuk kräm. Bred den jämt över kakan. Skär i lagom stora bitar. Garnera med strimlad morot och citronmeliss. (hade tyvärr inte citronmeliss hemma)