Falukorv med krispigt täcke och ostgratinerat mos
Ingredienser
- 4 portioner pulvermos (eller hemlagat)
- 2 äggulor
- 2 msk olivolja
- 1 påse riven västerbottensost (150 g)
- 1 dl ketchup
- 1/2 dl grovkornig svensk senap
- 3 msk soja
- 2 dl rostad lök
- 500 g falukorv med låg fetthalt
- 4 rejäla tomater
- 2 msk finhackad persilja till garnering
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C. Gör moset enligt anvisning på paketet. Vispa i äggulor, olja och 2/3 av västerbottensosten.
2.Rör ihop ketchup, senap och soja. Vänd ner den rostade löken. Låt "svälla" ett par minuter.
3. Skär skåror i falukorven och lägg över den i en ugnssäker form. Klicka eller skeda moset längs med kanten på formen. Strö över resterande ost.
4.Halvera tomaterna och bryn snittsidorna hastigt i en het lättoljad stekpanna. Lägg över dem i ugnsformen.
5. Ställ in formen i ca 20 minuter, tills korven och moset fått fin färg. Klicka hälften av lökblandningen över korven när ca 5 minuter återstår av tillagningen (sätt ev på grill). Servera korven med resterande lökblandning och en fräsch grönsallad
(Buffé nr 8 2008, foto:privat)