Falukorv med krispigt täcke och ostgratinerat mos

  • Tillagningstid: Över 20 min
  • Svårighetsgrad: Medel
  • Portioner: 4
  • Ingredienser

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 175°C. Gör moset enligt anvisning på paketet. Vispa i äggulor, olja och 2/3 av västerbottensosten.
    2.Rör ihop ketchup, senap och soja. Vänd ner den rostade löken. Låt "svälla" ett par minuter.
    3. Skär skåror i falukorven och lägg över den i en ugnssäker form. Klicka eller skeda moset längs med kanten på formen. Strö över resterande ost.
    4.Halvera tomaterna och bryn snittsidorna hastigt i en het lättoljad stekpanna. Lägg över dem i ugnsformen.
    5. Ställ in formen i ca 20 minuter, tills korven och moset fått fin färg. Klicka hälften av lökblandningen över korven när ca 5 minuter återstår av tillagningen (sätt ev på grill). Servera korven med resterande lökblandning och en fräsch grönsallad



    (Buffé nr 8 2008, foto:privat)