Fläskfilé i chutneysås
4 portioner
Denna rätt är lämplig för matlådor.
Ingredienser:
- 500g fläskfilé
- 1 purjolök
- smör att steka i
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- ½ dl mango chutney (medelstark)
- 2 ½ dl mellangrädde
- 1 köttbuljongtärning
- 1 dl vatten
- 1 msk soya
- 1 tsk vitvinsvinäger
- ½ tsk ingefära
Gör så här:
Skär köttet i skivor. Skölj och skär purjolöken i skivor.
Hetta upp en stekpanna och stek köttet och purjolöken i smör, salta och peppra.
Lägg över på ett fat.
Blanda mango chutney, grädde, buljongtärning, vatten, soya, vinäger och ingefära i stekpannan och låt koka upp. Lägg i köttet och purjolöken i såsen och låt puttra tillsammans i ca 5 minuter.
Serveringstips:
Servera med ugnsstekt potatis eller kokt ris