Fläskfilé i chutneysås

 4 portioner

 Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

  • 500g fläskfilé
  • 1 purjolök
  • smör att steka i
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ dl mango chutney (medelstark)
  • 2 ½ dl mellangrädde
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 1 msk soya
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • ½ tsk ingefära

Gör så här:

Skär köttet i skivor. Skölj och skär purjolöken i skivor.

Hetta upp en stekpanna och stek köttet och purjolöken i smör, salta och peppra.

Lägg över på ett fat.

 

Blanda mango chutney, grädde, buljongtärning, vatten, soya, vinäger och ingefära i stekpannan och låt koka upp. Lägg i köttet och purjolöken i såsen och låt puttra tillsammans i ca 5 minuter.

 

 Serveringstips:

Servera med ugnsstekt potatis eller kokt ris