Snoddas Kaka

Blev  en kaka att lägga i frysen, alltid bra att ha lite i den.

Snoddas Kaka

30-35 bitar

150 g margarin eller smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk siktad kakao
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk

Glasyr:
75 g margarin
1-2 msk kallt kaffe
1 msk siktad kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl florsocker

Garnering:
Kokosflingor

Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg o socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölken och matfettet. Häll i smeten i bakpappersklädd långpanna, ca 20x30 cm.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 15 min.
Låt kakan svalna, smält under tiden matfettet till glasyren. Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning. Bred på glasyren på kakan och strö på rikligt med kokos. Skär kakan i fyrkantiga bitar.

(foto privat)