Snoddas Kaka
Snoddas Kaka
30-35 bitar
150 g margarin eller smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk siktad kakao
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
Glasyr:
75 g margarin
1-2 msk kallt kaffe
1 msk siktad kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl florsocker
Garnering:
Kokosflingor
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg o socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölken och matfettet. Häll i smeten i bakpappersklädd långpanna, ca 20x30 cm.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 15 min.
Låt kakan svalna, smält under tiden matfettet till glasyren. Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning. Bred på glasyren på kakan och strö på rikligt med kokos. Skär kakan i fyrkantiga bitar.
(foto privat)