Kotlett med SvampSås

4 pers

4 Fläskkotletter
smör till stekning
salt o peppar

Sås:
1 l färsk eller konserverad svamp
2 scharlottenlökar
smör till stekning
1 vitlöksklyfta
2 dl köttbuljong
2 dl creme fraiche
salt o peppar

Servering.
Kokt potatis eller pasta
grönsaker

Gör så här:
1. Börja med såsen. Rensa svampen och dela den i bitar. Låt svampen på burk rinna av ordentligt.
2. Skala och finhacka löken. Fräs svampen med lökhacket i en klick smör.
3. Pressa i vitlöken. Tillsätt buljongen och creme fraichen. Låt såsen koka ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Kan hälla i några droppar kinesisk soja.
4. Skär några snitt i fettranden på kotletterna. Stek dem i smör, ca 3 min på varje sida. Salta och peppra. Servera kotletterna med svampsåsen, potatis eller pasta och grönsaker.