Ristårta

Underbart god Ristårta som egentligen ska göras med banan, men eftersom det är sommar så tyckte jag att det kunde passa med jordgubbar.

Tårtbotten:
4 äggvitor
2½ dl socker
5 dl vårgårda ris

Vispa äggvitorna hårt, vispa i sockret mot slutet. Blanda försiktigt i riset.
Lägg bakpapper på en plåt och vik ett veck på mitten så att det blir två bottnar i en långpanna.
Grädda i 50-60 min i 150*.

Chokladkräm:
1 dl mjölk
2 msk mjöl
2 msk kakao
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Dessa ingredienser kokas upp.
Blanda i
2 äggulor
50 g smör

Lägg först en tårtbotten, bred på chokladkräm.
Därefter lägger du på skivade bananer (eller jordgubbar)
Bred över 2-3 dl vispgrädde och lägg på sista tårbotten.
 
Jag tog även 2-3 dl vispgrädde på den övre tårtbottnen och garnerade med jordgubbar och lite överbliven chokladsås men detta moment är inte nödvändigt.


#1 - - Marlene:

Ja, och så god var den! Tyvärr orkade man ju inte äta så mycket eftersom man var mätt efter kycklinglasagnen som också var supergod! Mumsfillibabba!