Kalops med kokt potatis och rödbetor

Ja hos oss bjöds det ikväll på kalops med potatis och rödbetor, mm de e gott.

Kalops            5-6 port

500-600 g grytbitar av nötkött
2 msk margarin eller smör
10 kryddpepparkorn
1½ tsk salt
2 lagerblad
5 dl vatten
3-4 morötter
2-3 gula lökar
3 msk vetemjöl
½-1 dl vatten

Skär köttet i mindre bitar om det behövs, bryn i stekpanna. Lägg över i en gryta tillsammans med salt och kryddor. Vispa ur stekpannan med en del av vattnet, häll skyn i grytan. Koka under lock på svag värme 45-60 min, späd ev med resten av vattnet.
Skala under tiden morötterna och löken. Skär grönsakerna i skivor eller bitar. Lägg först morötterna i grytan och efter ca 10 min läggs löken i. Koka tills morötterna är nätt och jämt mjuka, ca ytterligare 10-15 min
Rör till sist ut mjölet med vattnet till en slät redning, rör ner den och koka 3-4 min

Smaklig måltid!