Banankaka

Till kaffet  serverades Saftig Banankaka med vispgrädde


Du behöver:


  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker eller 1 dl brun farin + ½ råsocker + ½ dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm salt
  • 4 väl mogna bananer
  • 1 dl flytande margarin
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk

Ev tillbehör vid servering:

  • Vispad grädde, glass eller mascarpone

Gör så här:

Vispa ägg och socker pösigt. Använd gärna elvisp som du kan använda för hela detta recept.

Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt och rör till en jämn smet.

Skala och mosa bananerna ordentligt med en gaffel. Tillsätt bananmos, flytande margarin, vetemjöl och mjölk och rör allt till en jämn smet.

Häll smeten i en smord och bröad rund form, ca 22 cm i diameter.

Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 45 minuter.


Låt kakan svalna några minuter. Stjälp sedan upp den på ett fat. Lägg formen över och låt svalna till rumstemperatur.

(recept från www.recepten.se)



(foto:privat)