GREKISK PYTTIPANNA

Denna rätt smälte i munnen........

Ugnsvärme:
 225 grader

Portioner: 2 portioner

Ingredienser:
150 g fläskfilé (kan bytas ut mot kyckling)
2-3 potatisar
1 vitlöksklyfta
½ röd paprika
300 g fetaost
1 msk touch of taste
tomat
½ aubergine

Vitlöksmajonäs
1 dl majonäs
1 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
socker + italiensk salladskrydda

Gör så här:
Tärna fläskfilén, bryn med vitlök, salt, peppar och 1 msk touch of taste. Tvätta potatisen och klyfta den. Bred ut den på långpanna med botten täckt av solrosolja, salt, peppar och vitlök. Stek i 30 minuter i ugn 225 grader. Tärna och stek aubergine. Efter att potatisen varit 30 minuter i ugnen lägg på tärnad, stekt aubergine och tärnad paprika. Efter ytterligare 5 minuter, lägg på kött, tomat, fetaost. Låt plåten stå inne i ugnen ytterligare 5 minuter. Servera med vitlöksmajonäs





(foto:privat)