Apelsin och Brännvinssill

4 pers

1 dl vatten
½ dl saft från pressad apelsin
1 dl ättikssprit, 12 %
½ dl flytande honung
1 dl strösocker
3-4 msk brännvin
1 brk inläggningssill
1 rödlök
1 apelsin
10 kryddpepparkorn
5 kryddnejlikor
1 lagerblad

1. Gör lagen. Koka upp vattnet, apelsinsaften, honungen och sockret. Låt lagen kallna. Blanda i brännvinet.
2. Skölj sillfilén noga och skär den i 1½ cm stora bitar. Skala och skiva löken tunt.
3. Tvätta apelsinen. Skala den med en potatisskalare (undvik att få med det vita) Hacka apelsinskalet fint. Krossa kryddpepparkornen lätt.
4. Varva sillen, löken, apelsinskalet och kryddorna i en burk. Häll över den kalla lagen. Låt sillen stå i kylen 1 dygn före servering. Den håller ca 5 dgr i kyl.